Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Patiënten blokkeren tijdens gesprek arts

Uit onderzoek, uitgevoerd door verzekeraar Zilveren Kruis, blijkt dat patiënten regelmatig belangrijke informatie missen uit het gesprek met de arts. De patiënt onthoudt de informatie niet goed en ook heeft de patiënt vaak niet alle vragen gesteld. Een derde van de patiënten is zodra hij de spreekkamer uitloopt al vergeten wat de arts heeft gezegd.

Uit onderzoek blijkt dus dat patiënten de informatie de arts vertelt niet goed of amper onthouden. Wij hebben hiervoor een oplossing ontwikkeld: ons systeem Health Communicator biedt de mogelijkheid om de informatie digitaal naar de patiënt te versturen.

Health Communicator maakt klaarzetten informatie mogelijk

Ons digitale anamnese systeem Health Communicator heeft een aantal functionaliteiten. Een daarvan is de mogelijkheid om voorlichtingsmateriaal klaar te zetten voor de patiënt. De patiënt ontvangt de informatie over de ziekte of klacht in zijn of haar eigen taal. Hierdoor kan de informatie na het consult teruggelezen of gekeken worden. Op deze manier blijft de informatie beter hangen.

Een van de voordelen van Health Communicator is de mogelijkheid om voorlichtingsmateriaal in meerdere talen klaar te zetten. Zo kan ook uw anderstalige patiënt de informatie terug lezen!

Wilt u meer weten over het systeem en de mogelijkheden, neem dan contact met ons op!

Deel dit bericht