Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Kanshebber Nationale Zorgvernieuwingsprijs

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs richt zich iedere editie op een belangrijk thema. Het thema van 2016 is “Zorg voor welzijn van oudere migranten”. De opdracht is om met een vernieuwend zorg-en-welzijnsidee te komen. Met dit idee sluit je (beter) aan bij de wensen en leefwereld van oudere migranten.

Niet-westerse oudere migranten

Het aantal niet-westerse oudere migranten groeit fors. In 2010 waren het er 75.000; in 2025 zijn het er naar schatting 200.000. De arbeidsmigranten kwamen veelal in de jaren 60 en 70 naar Nederland. Later kwamen daar de vluchtelingen bij. Met het ouder worden neemt hun behoefte aan zorg en ondersteuning toe. Zorg-en-welzijnsorganisaties krijgen hierdoor steeds meer te maken met ouderen van diverse komaf. Oudere migranten hebben vaak specifieke behoeften en verwachtingen.

Kanshebber

Nedtalk heeft samen met Amsterdam Center for Health Communication (onderdeel van de Universiteit van Amsterdam) een idee ingediend voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Dit idee is een kanshebber voor de prijs! Op 23 juni was Nedtalk aanwezig bij de workshops. Er werd uitleg gegeven over het indienen van een projectaanvraag en hoe je een publiek enthousiast maakt. Op 15 september is het uitgewerkte idee ingediend.

De jury maakt op de Nationale Zorgvernieuwingsdag van 29 november 2016 de vier finalisten bekend. De vijfde finalist wordt gekozen door middel van de Online Favoriet-actie. Aan het eind van de dag blijven er twee finalisten over. Het publiek dat aanwezig is bepaalt wie de winnaar van de prijs wordt!

Online Favoriet-actie

Voor de vijfde plek in de finale is er een online Favoriet-actie. Hiervoor hebben wij een korte video opgenomen waarin wij vertellen wat ons idee is! Eind september komt deze video online. Iedereen die achter ons idee staat kan erop stemmen! Het filmpje met de meeste stemmen wint de wildcard.

Deel dit bericht